Nyhetsbrev oktober 2012

Hej kära bygdebor! Hösten är på väg med all sin färgprakt – härligt! Här kommer ett nyhetsbrev för oktober med aktuell info från Röstånga Tillsammans och vårt bygdebolag Röstånga Utvecklings AB (svb). 

1.       Drömmen om att åter ha en restaurang i Stationshuset i Röstånga lever – och nu är det klart att Röstångas och väldens bästa Fröken Elin (http://www.frokenelins.se/) och hennes bror Magnus tar över restaurangverksamheten om vi tillsammans lyckas köpa fastigheten. Det är fantaskiskt och en unik möjlighet att faktiskt kunna öppna redan till våren 2013 – så nu går vi in i ett skarpt läge! 

RUAB har nu sålt andelar för 205 000 kr – vilket i sig är kanon, men det saknas ännu 145 000 kr (290 andelar/aktier) till den kontantinsats som banken kräver. Här måste vi hjälpas åt ytterligare – kan vi alla tillsammans och var för sig hjälpas åt att marknadsföra möjligheten till att bli delägare i Skånes skönaste Stationshus och bidra till bygdens utveckling – för syskon, kusiner, vänner, grannar och gamla skolkamrater – så gör det skillnad på riktigt. Om alla bidrar med lite, kan vi tillsammans göra mycket! Deadline är visserligen den sista oktober – men vi tar förmodligen beslut om köpet på styrelsemöte redan den 24 oktober, då vi ser om vi får ihop finansieringen eller ej.Vänta alltså inte till sista minuten, om ni har funderat på att köpa en andel! 

Fortfarande gäller: om vi inte får ihop kontantinsatsen (och köpet inte går igenom) så kommer vi såklart att erbjuda oss att köpa tillbaks andelarna för samma belopp. 

En del har efterfrågat en budget och renoveringsplan för Stationshuset – och nu har vi hunnit arbeta fram en sådan. Därför bjuder RUAB in till ett öppet möte onsdag den 10 oktober, kl 19.30 på Stationshuset för att mobilisera den sista aktieförsäljningen, samt att för befintliga eller intresserade aktieägare/investerare presentera budget och renoveringsplan och svara på övriga frågor kring köpet av Stationshuset! Välkomna! 

Öppet möte – köpet av Stationshuset
Onsdag 10 oktober
Kl 19.30 – På Stationen i Röstånga
 

2.       Konsthallsföreningen Freon ansvarar för utställningsprogrammet i Röstånga Konsthall. Premiärsäsongen är nu spikad, med premiärsöndagen den 14 oktober, kl 12.00 – då Erik Lilius utställning “Inte bara slum” visas! Konsthallen har öppet på söndagar mellan 12-16 – och se mer på konsthallens facebook-sida! 

3.       Det blir även invigning av den nya Skejtrampen den 14 oktober. Under våren hjälpte vi ungdomarna i byn att söka pengar till att bygga en skejtramp på Odenvallen, den byggdes i somras av ett härligt engagerat gäng unga och äldre. Nu skall den invigas –söndagen den 14 oktober, kl 14.00 på Odenvallen blir det grill, musik, skejt och inbjuden gäst är John Magnusson från Stapelbädden och Bryggeriet/Stehag som kommer att åka!! Yeah! 

4.       Vårt leaderprojekt håller på att avslutas – i november kommer vi att bjuda in till ett informationsmöte för att utvärdera och diskutera fortsättning av både delprojekten och helheten. Hur skall vi få ekonomi i bussen? Vem underhåller cykelstigen? Hur gick det med kulturpunkterna i Nationalparken eller nybyggnationen? Inbjudan kommer inom kort! 

 
 

Och – gilla oss på Facebook, så får du löpande info och aktuell info!

 
 

Med vänlig hälsning

/

Röstånga Tillsammans

info@rostangatillsammans.se

Posted in Uncategorized