Länkar

Röstånga med omnejd
Det finns många föreningar i röstångabygden som har hemsidor och här följer länkar till några av dem.  Kontakta gärna oss om du vill lägga till någon länk.

Bygderådet BiStRö – En sammanslutning av föreningar, företag och övriga intresserade i Röstånga, Billinge och Röstånga som bildades 1994 och driver kampen mot planerad kaolinbrytning vid Jällabjär Naturreservat.

Konga Föreläsningsförening – Arrangerar föreläsningar på Konga skola några gånger varje år. Här hittar ni deras program.

Kultur i Natur – En sido om de populära konserterna på Odensjön.

Kulturföreningen Akustik - En förening som startade 2006 och har 10-15 arrangemang per år; mest konserter på skolan i Ask.

RUAB (Röstånga Utvecklings AB) – Ett bolag som startades av Röstånga Tillsammans som skall bedriva verksamhet för hållbar utveckling och tillväxt av Röstångabygden.

Röstånga Bygdegårdsförening - Har hand om Röstångagården; en utmärkt lokal för fester, konferenser och övernattning om man söker ett privärt alternativ.

Röstångabygdens Kulturförening – En förening som startades 2008 och har som ändamål att stimulera och bidra till ett rikt och varierat kulturliv i RöstångaBygden.

Röstångagymnasterna – Här finner ni information om exempelvis inställda träningar, uppvisningar eller allmänt som är viktigt för gymnaster och föräldrar att veta inför kommande aktiviteter.

Röstångasvingarna – En gammeldansförening som startade 1991 men som är öppen för all sorts dans om bara instruktörer finnes.

Röstånga Konsthall - Röstånga konsthall ligger vid Kvarndammen, mitt i byn på Billingevägen. Det är en mycket liten konsthall som började sitt liv som fryshus och som nu drivs av ideella krafter.

Röstånga Simsällskap – Röstånga Simsällskap (RÖSS) har sedan 1972 ordnat nyttiga och lekfulla badaktivtiteter för familjer från Röstånga med omnejd.

Röstånga Turist- och Hembygdsförening – En förening som går mot de 50 åren men är still going strong. Anrodnar bl a konserter på Odensjön, driver skolmuseum, tar han om Nedangården, arrangerar Midsommarfirande, Hemvändaredagar m.m.

Teatergruppen Tibbe – En teatergrupp som oftast sätter upp en föreställning per år och som brukar vara väldigt uppskattad och välbesökt.

SPF Oden Röstånga – Pensionärföreningen i Röstånga som har många spännande aktiviteter varje år.